Sie 19 2020

Nietypowa o nietypowej porze “Majówka”

W dniu 16 sierpnia zorganizowaliśmy imprezę kulturalno-integracyjną pod hasłem “Majówka”. Była to nietypowa impreza o nietypowej porze ale charakterem zbliżona w możliwie największym stopniu do tradycyjnej “Majówki”.

Piękna pogoda umożliwiła realizację całego programu w plenerze, co z uwagi na obecną sytuację (związaną z epidemią SARS-CoV-2) było niezwykle ważne. Tego dnia wszystkim dopisywały humory i nie sposób było nie zauważyć uśmiechów i pozytywnej energii płynącej od każdego. Niestety z uwagi na obowiązujące obostrzenia nie mogliśmy się zebrać tak w licznym gronie jak zakładaliśmy i łącznie w imprezie wzięło udział tylko 75 osób.

W trakcie imprezy było można podziwiać wystawę rękodzieła przygotowaną przez uczestników zadania, w tym seniorów z Dziennego Domu Senior+ w Wilamowicach. Był czas na poczęstunek – wypicie kawy i herbaty, skosztowanie wspólnie przygotowanych przez seniorów wypieków, spożycie gorącego posiłku. Z uwagi na panująca sytuację (związaną z COVID-19) zrezygnowano z występów gości, loterii fantowej i zabawy tanecznej.

Impreza została zorganizowana wspólnie z Dziennym Domem Senior+ w Wilamowicach w ramach projektu pt. Razem w poszukiwaniu “skarbów”, współfinansowanego przez MRPiPS w ramach Rządowego Programu ASOS. Zapaszmy do zajrzenia na stronę projektu.

logotypy