Przekaż 1,5%

x

Jako organizacja posiadająca status Organizacji Pożytku Publicznego (od 2004r.) jesteśmy uprawnieni do zbierania 1,5 % podatku dochodowego od osób fizycznych i firm. Co roku serdecznie zachęcamy Państwa do przekazania 1,5 % swojego podatku na rzecz naszego stowarzyszenia. Wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz nr KRS 0000114639.

ROZLICZ SIĘ Z NAMI !!!

1. Przyjdź do naszego biura, a my pomożemy Ci rozliczyć za darmo PIT-a.
  2. Skorzystaj z proponowanych przez nas poniżej rozwiązań i programu.

aaa

Przy pozyskiwaniu środków z 1,5% współpracujemy z:

FUNDACJĄ „NASZA SZKOŁA” z Siedlec, która wspiera inne OPP, w tym nasze stowarzyszenie.

Fundacja jest producentem bezpłatnego Programu Asystent PIT– narzędzia dla indywidualnych podatników do rozliczenia rocznego podatku dochodowego.

Klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program lub rozliczyć się on-line:

PRZEKAZANIE 1,5% PODATKU JEST TAKIE PROSTE – ZOBACZ SAM

Przekażcie tę informację swoim bliskim, znajomym, dziadkom, rodzinom. Zamiast oddawać choćby niewielką kwotę fiskusowi lepiej wspomóc organizację pozarządową, która na pewno mądrze wykorzysta otrzymane środki na cele dobroczynne.

aaa

1,5% podatku za 2022 rok został wykorzystany na:

1. Działalność prowadzonego przez stowarzyszenie Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego w Bestwinie (całodobową opiekę świadczoną na rzecz jego mieszkańców oraz ich terapię, rehabilitację i wypełnienie czasu wolnego) i jego rozwój .
  2. Bieżącą działalność stowarzyszenia tj. szereg działań obejmujących terapię i rehabilitację podopiecznych stowarzyszenia oraz wsparcie psychologiczne ich rodzin, a także organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, imprez i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu.

x

PRZEKAZUJĄC 1,5% PODATKU ZA 2023 r.

x

1. WSPIERASZ DZIAŁALNOŚĆ I ROZWÓJ NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

i tym samym:
  • tworzysz razem z nami dom, gdzie gości radość i ciepło, gdzie każdy mieszkaniec jest wartościowym człowiekiem, może żyć i się rozwijać,
  • dajesz szansę mieszkańcom domu na rehabilitację, terapię oraz aktywnie uczestnictwo m.in. w życiu społecznym.

x

2. WSPIERASZ DZIAŁALNOŚĆ I ROZWÓJ NASZEGO CENTRUM REHABILITACJI I INTEGRACJI W BESTWINIE

Stowarzyszenie chcąc rozwijać swój potencjał i zakres wsparcia środowiska osób z niepełnosprawnością w 2019 roku rozpoczęło rozbudowę Ośrodka w Bestwinie. W wrześniu 2021 roku nowa część została oddana do użytku i funkcjonuje, jako Centrum Rehabilitacji i Integracji. W nowej części zgodnie z planami powstały m.in.  nowoczesne gabinety fizjoterapii i rehabilitacji i duża sala wielofunkcyjna. Stowarzyszenie pragnie w niej w przyszłości uruchomić również kawiarenkę będącą miejscem zatrudnienia osób z niepełnosprawnością intelektualną i miejscem sprzedaży wyrobów tworzonych przez osoby z niepełnosprawnością w trakcie warsztatów terapeutycznych w pracowniach Ośrodka. Co ważne nowa część służy nie tylko osobom z niepełnosprawnością i ich rodzinom ale również społeczności lokalnej.

x

3. WSPIERASZ REALIZACJĘ WIELU INNYCH DZIAŁAŃ PROWADZONYCH NA RZECZ ŚRODOWISKA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

obejmujących m.in.:
  • terapię i rehabilitację,
  • wsparcie psychologiczne,
  • organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, wycieczek, imprez, spotkań integracyjnych, wyjść kulturalnych, wyjazdów na basen i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu wychowujących dziecko/dzieci z niepełnosprawnością intelektualną.

x

1,5% MA WIELKĄ MOC PRZEMIANY LUDZKICH LOSÓW – DLA NAS LOSÓW OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

DZIĘKUJEMY WAM ZA KAŻDĄ ZŁOTÓWKĘ !!!

24,362 total views,  5 views today