sty 26 2024

Spotkanie Noworoczne 2024

W ostatni piątek stycznia (tj. 26.01.2024 r.) zorganizowaliśmy Spotkanie Noworoczne 2024. Uroczystość odbyła się w Hotelu Papuga – w miejscu gdzie odbywały się imprezy noworoczne przed wybudowaniem Ośrodka w Bestwinie – tj. przed piętnastoma latami. To był taki mały powrót do przeszłości. W tym roku takich powrotów do przeszłości będzie zapewne dużo więcej, gdyż w lutym Stowarzyszenie „RAZEM” obchodzi swoje 30-lecie działalności. Ale wróćmy do imprezy..

Spotkanie rozpoczął Pan Mateusz Jochemczak – Prezes Zarządu witając wszystkich członków stowarzyszenia, mieszkańców Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego w Bestwinie oraz przybyłych gości.

Tego dnia swoją obecnością zaszczycili nas:

• Pan Adam Ruśniak Wiceprezydent Miasta Bielsko-Biała
  • Pani Magdalena Chodyniecka – Naczelniczka Wydziału Spraw Obywatelskich Urzędu Miasta Bielsko-Biała
  • Pani Katarzyna Olszyna – Dyrektorka Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Bielsku-Białej
  • Pani Agnieszka Moroń – Dyrektorka Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej
  • Pani Beata Szypka – Dyrektorka Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bestwinie
  • Pani Marzena Kozak – Dyrektorka Gminnej Biblioteki Publicznej w Bestwinie
  • Pani Rozetta Michnik – Dyrektorka Środowiskowego Domu Samopomocy „Centrum”
  • Pan Jarosław Warzecha – Dyrektor naszego Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego

Po krótkim wstępie rozpoczęła się część artystyczna, w której zaprezentowała się wszystkim grupa teatralna tworzona przez mieszkańców Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego. Występ nawiązywał do Świąt Bożego Narodzenia i został przygotowany pod okiem kadr opiekuńczej – Pani Kasi Gładkowskiej, Natalii Bargiel oraz Iwony Makowieckiej. Serdecznie dziękujemy Wam za zaangażowanie i kulturalne ubogacenie naszej uroczystości.

Po części artystycznej głos zabrali nasi goście, a następnie uczestnikom imprezy zostało przedstawione podsumowanie ubiegłorocznych działań stowarzyszenia i plany na rozpoczęty 2024 rok. Tak zakończyła się część oficjalna na sali konferencyjnej, po której wszyscy wspólnie udali się na parter na salę bankietową na obiad oraz kawę i herbatę.

Zapraszamy do obejrzenia kilku zdjęć z dzisiejszego spotkania!