sty 14 2014

Spotkanie Noworoczne 2014

Tradycją już stały się w Stowarzyszeniu spotkania noworoczne wszystkich członków i podopiecznych połączone z zabawą oraz podarunkami. Jednakże spotkanie noworoczne, które odbyło się 11 stycznia 1014 roku było wyjątkowe, ponieważ po raz pierwszy zostało zorganizowane w naszym Ośrodku w Bestwinie i połączone było ze zbliżającą się 20-stą rocznicą powstania Stowarzyszenia /14 luty 1994 rok – Światowy dzień osób chorych na padaczkę/.
Wystrój sali widowiskowej i rehabilitacyjnej przygotowały Panie Renata Wnęk, Ewa Sierant i Ewa Oczadły. Bardzo im za to dziękujemy.

W spotkaniu uczestniczyło ponad 100 osób w tym zaproszeni goście: Z-ca dyrektora biura Pełnomocnika Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych Pan Krzysztof Kosiński, Pani Małgorzata Handzlik-Poseł do Parlamentu Europejskiego wraz ze swoją asystentkę Panią Karoliną Machajską, Pani Mirosława Nykiel – Poseł na Sejm RP, wicestarosta powiatu bielskiego Pan Grzegorz Szetyński, przedstawiciel Wydziału Spraw Obywatelskich UM w Bielsku-Białej Pan Tomasz Szlaga, wicedyrektor Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwinie Pani Eleonora Ochman.

tort

Spotkanie rozpoczęła Pani prezes witając wszystkich gości i uczestników, przedstawiając krótko osiągnięcia mijających 20 lat oraz plany na najbliższy okres. Uczestniczący w spotkaniu goście gratulowali zarządowi i wszystkim członkom Stowarzyszenia dotychczasowych osiągnięć, szczególnie oddania do użytkowania tak pięknego obiektu jakim jest nasz Ośrodek Mieszkalno-Rehabilitacyjny składając na ręce Pani Prezes kwiaty, pamiątkowe tabliczki i zapewnienia o dalszej pomocy w naszych działaniach.
W części artystycznej wystąpili gimnazjaliści Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Bestwinie pokazując przedstawienie mówiące o tym co jest najważniejsze w świętach Bożego Narodzenia. Przedstawienie reżyserowała Pani Oliwia Sobieska, a do wspólnie śpiewanych kolęd akompaniowała Pani Magdalena Wodniak-Foksińska. W tej części spotkania pojawił się także Święty Mikołaj rozdając podopiecznym upominki. Aby je przygotować pomogły nam takie firmy jak Bielskie Zakłady Obuwia BEFADO Sp. Z O.O. – pantofle, Spółdzielnia POKÓJ – słodycze, Państwo Iwona i Marian Gac z Bestwiny- owoce, Hurtownia Opakowań Foliowych ATU z Bielska-Białej. Bez ich pomocy podarunków by nie było, lub nie byłyby tak „bogate”. Po pięknym spektaklu i rozdaniu upominków na salę wjechał ogromny tort okolicznościowy przygotowany przez firmę ATENA Catering Pani Anety Buchcik, która obsługiwała całe nasze spotkanie.]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do zorganizowania tak wspaniałego spotkania, a także tym, którzy posprzątali sale po jego zakończeniu.

Zapraszamy poniżej do obejrzenia zdjęć z imprezy.