↑ Powrót do Archiwum

Budowa siłowni outdoor na terenie Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowego w Bestwinie (PROW)

W okresie od 17.05.2013r. (dzień złożenia wniosku o dofinansowanie) do 04.06.2014r. Stowarzyszenie realizowało projekt „Budowa siłowni outdoor na terenie Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowego w Bestwinie”, dofinansowany w wysokości 24 961,60zł w zakresie operacji „Małe projekty” w ramach działania 413 „Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju” objętego PROW 2007-2013.

Celem operacji był rozwój infrastruktury wypoczynkowo-rekreacyjnej w Bestwinie.

Operacja polegała na budowie siłowni outdoor na terenie Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowego w Bestwinie wraz z utworzeniem wokół urządzeń bezpiecznej nawierzchni Novol. Siłownia składa się z zestawu urządzeń wśród, jakich znajduje się: biegacz i orbitrek na pylonie, wioślarz, masażer, ławeczka podwójna oraz talia. Sprzęt ten służy do ćwiczeń całego ciała: nóg, ramion, brzucha i pleców – treningu siłowego, poprawiającego koordynację i sprawność fizyczną. Z siłowni zewnętrznej może korzystać cała lokalna społeczność.

Partnerem Stowarzyszenia w realizacji operacji było Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „RADEX” Sp. z o.o., które zobowiązało się do bezpłatnej fachowej pomocy przy wykonaniu fundamentów do zakotwienia zestawu urządzeń siłowych dostarczonych przez firmę FHU HUSE Sebastian Hulbój i ich montażu, w tym wsparcia technicznego i osobowego.

Zapraszamy wszystkich do korzystania z ciekawej formy treningu i wypoczynku na świeżym powietrzu. Urządzenia są ogólnodostępne dla wszystkich chętnych w godzinach otwarcia ośrodka!

Poniżej kilka zdjęć z realizacji operacji:

loga_silowania