Przekaż 1%

Jako organizacja posiadająca status Organizacji Pożytku Publicznego (od 2004r.) jesteśmy uprawnieni do zbierania 1 % podatku dochodowego od osób fizycznych i firm. Co roku serdecznie zachęcamy Państwa do przekazania 1% swojego podatku na rzecz naszego stowarzyszenia. Wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz nr KRS 0000114639.

1% podatku za 2017 rok został wykorzystany na:

1. Doposażenie Ośrodka i jego działalność (całodobową opiekę świadczoną na rzecz jego mieszkańców oraz ich terapię, rehabilitację i wypełnienie czasu wolnego).
  2. Bieżącą działalność stowarzyszenia tj. szereg działań obejmujących terapię i rehabilitację podopiecznych stowarzyszenia oraz wsparcie psychologiczne ich rodzin, a także organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, imprez i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu.

PRZEKAZUJĄC 1% PODATKU ZA 2018r.

1. WSPIERASZ DZIAŁALNOŚĆ I ROZWÓJ NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

i tym samym:
  • tworzysz razem z nami dom, gdzie gości radość i ciepło, gdzie każdy mieszkaniec jest wartościowym człowiekiem, może żyć i się rozwijać,
  • dajesz szansę mieszkańcom domu na rehabilitację, terapię oraz aktywnie uczestnictwo m.in. w życiu społecznym.

2. WSPIERASZ REALIZACJĘ WIELU INNYCH DZIAŁAŃ PROWADZONYCH NA RZECZ ŚRODOWISKA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

obejmujących: terapię i rehabilitację, wsparcie psychologiczne, organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, wycieczek, imprez, spotkań integracyjnych, wyjść kulturalnych, wyjazdów na basen i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu wychowujących dziecko/dzieci z niepełnosprawnością intelektualną.

3. DOKŁADASZ CEGIEŁKĘ DO REALIZACJI KOLEJNEGO MARZENIA

Część środków zebranych z 1% podatku zostanie odłożona na realizację kolejnego wielkiego marzenia…

Otóż stowarzyszenie chcąc rozwijać swój potencjał i zakres wsparcia środowiska osób z niepełnosprawnością zakupiło w 2016r. działkę w Bestwinie, na której pragnie wybudować drugi wielofunkcyjny obiekt. W nim zgodnie ze wstępnymi planami powstaną m.in. na wyspecjalizowane pracownie warsztatowe, nowoczesny gabinet fizjoterapii i rehabilitacji oraz sala wielofunkcyjna pełniąca rolę centrum integracji. Stowarzyszenie chciałoby w nim uruchomić również żłobek oraz kawiarenkę będącą miejscem zatrudnienia osób z niepełnosprawnością intelektualną i miejscem sprzedaży wyrobów tworzonych przez osoby z niepełnosprawnością w pracowniach ośrodka. Kompleks będzie służył nie tylko osobom z niepełnosprawnością i ich rodzinom ale również społeczności lokalnej.

1% MA WIELKĄ MOC PRZEMIANY LUDZKICH LOSÓW –
– DLA NAS LOSÓW OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN
DZIĘKUJEMY WAM ZA KAŻDĄ ZŁOTÓWKĘ !!!

IMG_4231-4

nestor_14_17

Drogi RENCISTO I EMERYCIE teraz przekazanie 1% podatku na OPP jest takie proste..

Wystarczy tylko, że złożysz do Urzędu Skarbowego oświadczenie PIT-OP. W udostępnianym przez nas programie Asystent PIT (w zakładce przekaż 1%) można to zrobić szybko i do tego bez wychodzenia z domu – drogą elektroniczną. Poza tym podpisany i wypełniony formularz PIT-OP (np. pobrany z Urzędu Skarbowego) może za Ciebie zanieść nawet ktoś z Twoich bliskich.

Przekażcie tą informację swoim bliskim, znajomym, dziadkom, rodzicom. Zamiast oddawać choćby niewielką kwotę fiskusowi lepiej wspomóc organizację pozarządową, która na pewno mądrze wykorzysta otrzymane środki na cele dobroczynne.

ROZLICZ SIĘ Z NAMI !!!

1. Przyjdź do naszego biura, a my pomożemy Ci rozliczyć za darmo PIT-a.
  2. Skorzystaj z proponowanych przez nas poniżej rozwiązań i programów.

Przy pozyskiwaniu środków z 1% współpracujemy z:

Fundacja jest producentem bezpłatnego Programu Asystent PIT – bezpłatnego narzędzia dla indywidualnych podatników do rozliczenia rocznego podatku dochodowego. Rekomendujemy go szczególnie tym podatnikom, którzy nie lubią wypełniania poszczególnych rubryk na drukach pobranych z Urzędu Skarbowego. Warto zwrócić uwagę na łatwość dołączania w programie formularzy (załączników), zmieniania formularzy jak. np. z PIT-37 na PIT-36, czy zmieniania rodzaju rozliczenia np. z małżonków „osobno” na „razem”. W tym ostatnim przypadku Asystent pokaże, czy warto rozliczyć się osobno, czy też razem, a zdecydować o tym na podstawie pokazanych wartości podatku do zapłacenia można jednym kliknięciem. Słowem – jest to program dla tych, którzy pochylając się nad rubrykami PITa, czuję się niepewnie i najchętniej powierzyliby całe to rozliczanie komuś innemu. Jest taka  możliwość – zlecenia tego Asystentowi PIT. Więcej o programie można przeczytać tutaj: www.asystentpit.pl, a klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program:

W cyklu artykułów na stronie Asystent dobra przedstawiciele poszczególnych OPP pokazują moc przemiany ludzkich losów przez 1% – czyjegoś konkretnego życia. Każdy z tych artykułów odpowiada na pytanie o sens przekazania swojego „jednego procenta”. Tam możecie przeczytać, jak 1% zmienił życie naszego podopiecznego Rafała.

Ponadto Fundacja Nasza Szkoła umożliwia rozliczenie rocznego podatku dochodowego za pomocą Programu PITy 2017 IPS (Przedsiębiorstwa Informatycznego IPS). Program PITy 2017 IPS niezawodny od 20 lat posłuży nam do końca stycznia do rozliczenia ryczałtu ewidencjonowanego za rok 2017, do końca kwietnia 2018 r. pomoże w rozliczeniu rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, a także do końca września 2018 r. pomoże w rozliczeniu PIT-CFC. Program jest nieodpłatny dla użytkowników indywidualnych, sporządzających własne zeznania lub bezinteresownie pomagających w rozliczeniach innym podatnikom. Więcej o programie można przeczytać tutaj: www.pity.pl, a klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program:

Program przeznaczony jest do uruchamiania w środowisku Windows w wersjach 7, 8 i 10. Windows XP i Vista mogą mieć problem z uruchomieniem instalatora PIT-ów, dlatego prosimy o ewentualne pobranie poprawek ze strony www.pity.pl/pomoc-pity

a) można wypełnić pita w wersji on-line na specjalnie przygotowanej dla nas wersji programu PITaxpl

b) można zainstalować darmową wersję programu PITaxpl na swoim komputerze

KLIKNIJ NA BANER, aby przejść na Stronę Docelową (LP), na której możesz dokonać wyboru pomiędzy programem online i wersją instalacyjną dla Windows:
Rozliczenie PIT z PITax.pl
Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

11,411 total views, 2 views today