Przekaż 1%

x

Jako organizacja posiadająca status Organizacji Pożytku Publicznego (od 2004r.) jesteśmy uprawnieni do zbierania 1 % podatku dochodowego od osób fizycznych i firm. Co roku serdecznie zachęcamy Państwa do przekazania 1% swojego podatku na rzecz naszego stowarzyszenia. Wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz nr KRS 0000114639.

x

1% podatku za 2018 rok został wykorzystany na:

1. Działalność prowadzonego przez stowarzyszenie Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego w Bestwinie (całodobową opiekę świadczoną na rzecz jego mieszkańców oraz ich terapię, rehabilitację i wypełnienie czasu wolnego) i jego rozwój .
  2. Bieżącą działalność stowarzyszenia tj. szereg działań obejmujących terapię i rehabilitację podopiecznych stowarzyszenia oraz wsparcie psychologiczne ich rodzin, a także organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, imprez i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu.
  3. Rozpoczęcie robót budowlanych związanych z rozbudową Ośrodka o nową część, w której znajdą się m.in. nowoczesne gabinety rehabilitacyjne; gabinet lekarski dla fizjoterapeuty, psychologa i logopedy; holl pełniący role kawiarni i duża wielofunkcyjna sala.

x

PRZEKAZUJĄC 1% PODATKU ZA 2019r.

x

1. WSPIERASZ DZIAŁALNOŚĆ I ROZWÓJ NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

i tym samym:
  • tworzysz razem z nami dom, gdzie gości radość i ciepło, gdzie każdy mieszkaniec jest wartościowym człowiekiem, może żyć i się rozwijać,
  • dajesz szansę mieszkańcom domu na rehabilitację, terapię oraz aktywnie uczestnictwo m.in. w życiu społecznym.

x

2. WSPIERASZ REALIZACJĘ WIELU INNYCH DZIAŁAŃ PROWADZONYCH NA RZECZ ŚRODOWISKA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

obejmujących: terapię i rehabilitację, wsparcie psychologiczne, organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, wycieczek, imprez, spotkań integracyjnych, wyjść kulturalnych, wyjazdów na basen i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu wychowujących dziecko/dzieci z niepełnosprawnością intelektualną.

3. DOKŁADASZ CEGIEŁKĘ DO ROZBUDOWY NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

Część środków zebranych z 1% podatku zostanie przeznaczona na realizację kolejnej naszej inwestycji…

Otóż stowarzyszenie chcąc rozwijać swój potencjał i zakres wsparcia środowiska osób z niepełnosprawnością w 2019 roku rozpoczęło rozbudowę Ośrodka w Bestwinie. W nowej części zgodnie z planami powstaną m.in.  nowoczesne gabinety fizjoterapii i rehabilitacji i duża sala wielofunkcyjna. Stowarzyszenie pragnie w niej uruchomić również kawiarenkę będącą miejscem zatrudnienia osób z niepełnosprawnością intelektualną i miejscem sprzedaży wyrobów tworzonych przez osoby z niepełnosprawnością w trakcie warsztatów terapeutycznych w pracowniach Ośrodka.

Co ważne nowa część będzie służyła nie tylko osobom z niepełnosprawnością i ich rodzinom ale również społeczności lokalnej.

PROJEKT JUŻ MAMY, MURY JUŻ NA UKOŃCZENIU… Teraz pozostaje nam zbierać środki na wykończenie i wyposażenie tego obiektu.

x

1% MA WIELKĄ MOC PRZEMIANY LUDZKICH LOSÓW – DLA NAS LOSÓW OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

DZIĘKUJEMY WAM ZA KAŻDĄ ZŁOTÓWKĘ !!!

PRZEKAZANIE 1% PODATKU JEST TAKIE PROSTE – ZOBACZ SAM

x

Przekażcie tą informację swoim bliskim, znajomym, dziadkom, rodzinom. Zamiast oddawać choćby niewielką kwotę fiskusowi lepiej wspomóc organizację pozarządową, która na pewno mądrze wykorzysta otrzymane środki na cele dobroczynne.

ROZLICZ SIĘ Z NAMI !!!

1. Przyjdź do naszego biura, a my pomożemy Ci rozliczyć za darmo PIT-a.
  2. Skorzystaj z proponowanych przez nas poniżej rozwiązań i programów.

Przy pozyskiwaniu środków z 1% współpracujemy z:

Fundacja jest producentem bezpłatnego Programu Asystent PIT– bezpłatnego narzędzia dla indywidualnych podatników do rozliczenia rocznego podatku dochodowego. Rekomendujemy go szczególnie tym podatnikom, którzy nie lubią wypełniania poszczególnych rubryk na drukach pobranych z Urzędu Skarbowego. Warto zwrócić uwagę na łatwość dołączania w programie formularzy (załączników), zmieniania formularzy jak. np. z PIT-37 na PIT-36, czy zmieniania rodzaju rozliczenia np. z małżonków „osobno” na „razem”. W tym ostatnim przypadku Asystent pokaże, czy warto rozliczyć się osobno, czy też razem, a zdecydować o tym na podstawie pokazanych wartości podatku do zapłacenia można jednym kliknięciem. Słowem – jest to program dla tych, którzy pochylając się nad rubrykami PITa, czuję się niepewnie i najchętniej powierzyliby całe to rozliczanie komuś innemu. Jest taka  możliwość – zlecenia tego Asystentowi PIT. Więcej o programie można przeczytać tutaj: www.fundacjanaszaszkola.pl/asystentpit-rozliczenie-podatku, a klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program lub rozliczyć się on-line:

pob Asys 18

Ponadto Fundacja Nasza Szkoła umożliwia rozliczenie rocznego podatku dochodowego za pomocą Programu PITy 2019 IPS (Przedsiębiorstwa Informatycznego IPS). Program PITy 2019 IPS niezawodny od 22 lat – posłuży od 15 lutego do 2 marca do rozliczenia ryczałtu ewidencjonowanego za rok 2019, do końca kwietnia 2020 r. pomoże w rozliczeniu rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, a także do końca września 2020 r. pomoże w rozliczeniu PIT-CFC. Program jest nieodpłatny dla użytkowników indywidualnych, sporządzających własne zeznania lub bezinteresownie pomagających w rozliczeniach innym podatnikom. Więcej o programie można przeczytać tutaj: www.pity.pl, a klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program:

pobierz PITy 2019

x

a) można wypełnić pita w wersji on-line na specjalnie przygotowanej dla nas wersji programu PITaxpl

b) można zainstalować darmową wersję programu PITaxpl na swoim komputerze

Rozliczenie PIT z PITax.pl

KLIKNIJ NA BANER, aby przejść na Stronę Docelową (LP), na której możesz dokonać wyboru pomiędzy programem online i wersją instalacyjną dla Windows:

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

15,803 total views,  2 views today