Przekaż 1%

x

Jako organizacja posiadająca status Organizacji Pożytku Publicznego (od 2004r.) jesteśmy uprawnieni do zbierania 1 % podatku dochodowego od osób fizycznych i firm. Co roku serdecznie zachęcamy Państwa do przekazania 1% swojego podatku na rzecz naszego stowarzyszenia. Wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz nr KRS 0000114639.

ROZLICZ SIĘ Z NAMI !!!

1. Przyjdź do naszego biura, a my pomożemy Ci rozliczyć za darmo PIT-a.
  2. Skorzystaj z proponowanych przez nas poniżej rozwiązań i programów.

aaa

Przy pozyskiwaniu środków z 1% współpracujemy z:

Fundacja jest producentem bezpłatnego Programu Asystent PIT– narzędzia dla indywidualnych podatników do rozliczenia rocznego podatku dochodowego. Więcej o programie można przeczytać tutaj: www.fundacjanaszaszkola.pl/asystentpit-rozliczenie-podatku, a klikając w poniższy baner pobrać ten bezpłatny i łatwy w obsłudze program lub rozliczyć się on-line:

pobierz PITy 2020 Asystent

aaa

a) można wypełnić pita w wersji on-line na specjalnie przygotowanej dla nas wersji programu PITaxpl

b) można zainstalować darmową wersję programu PITaxpl na swoim komputerze

KLIKNIJ NA BANER, aby przejść na Stronę Docelową (LP), na której możesz dokonać wyboru pomiędzy programem online i wersją instalacyjną dla Windows. Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych .

Rozliczenie PIT z PITax.pl

x

• Firmą INFONETAX,  producentem bezpłatnej aplikacji do rozliczeń PITscan. Program PITscan powstał przy współpracy z doradcami podatkowymi. Aplikacja ta doskonale wspomaga wypełnianie zeznań rocznych. Obsługuje wszystkie formularze podatkowe. (PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39, PIT-28 wraz z załącznikami).
KLIKNIJ NA BANER, aby pobrać program:

PRZEKAZANIE 1% PODATKU JEST TAKIE PROSTE – ZOBACZ SAM

Przekażcie tą informację swoim bliskim, znajomym, dziadkom, rodzinom. Zamiast oddawać choćby niewielką kwotę fiskusowi lepiej wspomóc organizację pozarządową, która na pewno mądrze wykorzysta otrzymane środki na cele dobroczynne.

aaa

1% podatku za 2019 rok został wykorzystany na:

1. Działalność prowadzonego przez stowarzyszenie Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego w Bestwinie (całodobową opiekę świadczoną na rzecz jego mieszkańców oraz ich terapię, rehabilitację i wypełnienie czasu wolnego) i jego rozwój .
  2. Bieżącą działalność stowarzyszenia tj. szereg działań obejmujących terapię i rehabilitację podopiecznych stowarzyszenia oraz wsparcie psychologiczne ich rodzin, a także organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, imprez i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu.
  3. Wykonanie robót budowlanych związanych z rozbudową Ośrodka o nową część, w której znajdą się m.in. nowoczesne gabinety rehabilitacyjne; gabinet lekarski dla fizjoterapeuty, psychologa i logopedy; holl pełniący role kawiarni i duża wielofunkcyjna sala.

x

PRZEKAZUJĄC 1% PODATKU ZA 2020 r.

x

1. WSPIERASZ DZIAŁALNOŚĆ I ROZWÓJ NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

i tym samym:
  • tworzysz razem z nami dom, gdzie gości radość i ciepło, gdzie każdy mieszkaniec jest wartościowym człowiekiem, może żyć i się rozwijać,
  • dajesz szansę mieszkańcom domu na rehabilitację, terapię oraz aktywnie uczestnictwo m.in. w życiu społecznym.

x

2. WSPIERASZ REALIZACJĘ WIELU INNYCH DZIAŁAŃ PROWADZONYCH NA RZECZ ŚRODOWISKA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

obejmujących: terapię i rehabilitację, wsparcie psychologiczne, organizację zajęć, warsztatów, wyjazdów, wycieczek, imprez, spotkań integracyjnych, wyjść kulturalnych, wyjazdów na basen i innych wydarzeń na rzecz rodzin zrzeszonych w stowarzyszeniu wychowujących dziecko/dzieci z niepełnosprawnością intelektualną.

3. DOKŁADASZ CEGIEŁKĘ DO ROZBUDOWY NASZEGO OŚRODKA MIESZKALNO-REHABILITACYJNEGO W BESTWINIE

Część środków zebranych z 1% podatku zostanie przeznaczona na realizację kolejnej naszej inwestycji – wykończenie i wyposażenie nowej części Ośrodka Mieszkalno-Rehabilitacyjnego w Bestwinie.

Stowarzyszenie chcąc rozwijać swój potencjał i zakres wsparcia środowiska osób z niepełnosprawnością w 2019 roku rozpoczęło rozbudowę Ośrodka w Bestwinie. W nowej części zgodnie z planami powstaną m.in.  nowoczesne gabinety fizjoterapii i rehabilitacji i duża sala wielofunkcyjna. Stowarzyszenie pragnie w niej uruchomić również kawiarenkę będącą miejscem zatrudnienia osób z niepełnosprawnością intelektualną i miejscem sprzedaży wyrobów tworzonych przez osoby z niepełnosprawnością w trakcie warsztatów terapeutycznych w pracowniach Ośrodka.

Co ważne nowa część będzie służyła nie tylko osobom z niepełnosprawnością i ich rodzinom ale również społeczności lokalnej.

W chwili obecnej nowa część Ośrodka jest w stanie surowym zamkniętym. Pozostaje nam zbierać środki na wykończenie i wyposażenie tego obiektu.

x

1% MA WIELKĄ MOC PRZEMIANY LUDZKICH LOSÓW – DLA NAS LOSÓW OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ I ICH RODZIN

DZIĘKUJEMY WAM ZA KAŻDĄ ZŁOTÓWKĘ !!!

16,838 total views,  5 views today